Imtech zou wanprestaties hebben geleverd in Polen Imtech
NOS Nieuws Economie

Poolse miljoenenclaim tegen Imtech om wanprestatie

Het Nederlandse bedrijf Imtech heeft een flinke claim ontvangen van een Pools bouwbedrijf. Het bedrijf PGB beschuldigt Imtech van wanprestaties bij de bouw van een voetbalstadion in de Poolse hoofdstad Warschau. PGB eist zo'n 130 miljoen euro van het bedrijf uit Gouda.

Imtech hielp als onderaannemer van PGB in de aanloop naar het EK voetbal in 2012 mee met de bouw van een aantal stadions in Polen. Het Nationale Stadion in Warschau kwam destijds net op tijd af voor de openingswedstrijd van het toernooi. Imtech was onder meer verantwoordelijk voor het sanitair van het stadion.

Het Poolse bedrijf zegt dat de Nederlanders afspraken in het contract niet zijn nagekomen. PGB wil dat Imtech opdraait voor kosten van herstelwerkzaamheden aan het stadion en dat het bedrijf de boetes betaalt voor de late oplevering.

Huis van 4 ton

Een woordvoerder van Imtech noemt de claim van ongeveer 130 miljoen euro niet heel erg realistisch. "De opdracht was maar zo'n 25 miljoen euro waard. Als je een huis laat bouwen voor 4 ton kan je ook geen claim van 2 miljoen indienen." 

Inhoudelijk wil Imtech nog niet reageren. "De claim is vlak voor kerst ingediend, maar de processtukken zijn nog onderweg naar ons", aldus de woordvoerder.

STER reclame