Brokstuk van vlucht MH17
NOS Nieuws

CDA/D66: Opheldering over luchtruim MH17

D66 en CDA willen opheldering van het kabinet over wat er bekend was bij de Nederlandse regering over de veiligheid van het vliegen boven Oost-Oekraïne, voorafgaand aan de ramp met vlucht MH17.

Aanleiding is het bericht dat Oekraïne in de dagen voor de ramp een groep diplomaten heeft bijgepraat over de veiligheid van het luchtruim. Ook een Nederlandse diplomaat was daarbij. Op de bijeenkomst is verteld dat een Oekraïens vrachtvliegtuig door een raket was neergehaald, zo melden bronnen aan de NOS.

Informatie

Volgens de Kamerleden Omtzigt (CDA) en Sjoerdsma (D66) is dat belangrijke nieuwe informatie. Omtzigt: "De minister heeft eerder gezegd dat er voor de diensten geen specifieke dreiging was om luchtvaartmaatschappijen te waarschuwen. Maar de vraag is: welke informatie was er wel?"

Hij wil ook weten wat er met de informatie gebeurd is: "Juist dit soort vertrouwelijke informatie dient doorgegeven te worden."

De partijen willen verder een lijst met de incidenten die er in het luchtruim boven Oost-Oekraïne zijn gebeurd in de periode voor de ramp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl