Hitte hindert doorzoeken Norman Atlantic

1/5Het bergingsteam kan nog niet het hele schip onderzoeken AFP
2/5Wel zijn brandweermensen aan boord om brandjes te blussen AFP
3/5Men wil vooral kijken op het autodek, omdat daar misschien nog slachtoffers liggen AFP
4/5Het schip kwam gisteren aan in de haven van Brindisi AFP
5/5Er worden ook duikers ingezet om schade op te nemen AFP

Doordat er nog brandjes woeden aan boord van de Norman Atlantic kan de veerboot nog niet goed worden doorzocht. Hitte en rook hinderen de onderzoekers op bepaalde plekken. 

Het onderzoeksteam wil vooral kijken op het autodek van het schip, waar de brand uitbrak. Niet alleen wil men daar vaststellen wat de oorzaak is van de brand, mogelijk liggen er ook nog omgekomen slachtoffers. 

De leider van het onderzoeksteam is vandaag even aan boord geweest voor een verkennend onderzoek. Daarnaast zijn er brandweermensen op het schip die ervoor moeten zorgen dat het veilig is alle ruimtes te doorzoeken. 

Doden en vermisten

Afgelopen zondag brak er brand uit aan boord van de Norman Atlantic. Het slechte weer en de hoge golven bemoeilijkten de bluspogingen. Ook kon het schip pas gisteren naar de haven van het Italiaanse Brindisi worden gesleept.

Bij de brand zijn zeker elf mensen om het leven gekomen. Bij de reddingsoperatie kwamen nog eens twee zeelui om het leven.

Er worden nog altijd opvarenden vermist, maar het is onduidelijk hoeveel precies. Het Italiaanse Openbaar Ministerie gaat uit van 15 mensen, Griekenland zei eerder dat het er 18 zijn. Eerder werd ook gesproken van 98 vermisten, maar veel mensen bleken dubbel op de passagierslijst te staan.

STER Reclame