Nederlandse pathologen gaan zoeken naar Kris en Lisanne

Drie Nederlandse deskundigen reizen vandaag naar Panama voor een nieuwe zoektocht naar stoffelijke resten van Lisanne Froon en Kris Kremers. Het zijn twee pathologen en een antropoloog. Ze gaan op verzoek van de families. De drie vliegen vandaag en reizen morgen door naar Boquete, de plaats waar de vrouwen verbleven, voordat ze tijdens een jungletocht verdwenen. 

De zoektocht van de drie Nederlanders concentreert zich op de rivier die door het gebied stroomt. Het was de bedoeling dat de drie Nederlanders zich zouden aansluiten bij een Panamees zoekteam. Dat zou oorspronkelijk vandaag beginnen met een laatste poging om stoffelijke resten van de vrouwen te zoeken, maar dat is met een week uitgesteld. 

'We gaan stroomopwaarts in de rivier zoeken'

De Nederlandse deskundigen konden hun schema niet meer aanpassen en vertrekken daarom toch vandaag.  Ze hebben voor de Kerst overleg gehad met de families van Kris en Lisanne, de politie en het Nederlands Forensisch Instituut. 

Kris en Lisanne verdwenen in april. Pas na maanden werden enkele spullen en botresten van hen gevonden. Er is nooit duidelijk geworden wat hun is overkomen.

STER reclame