Renewable Energy Systems
NOS Nieuws

Britse prins Andrew genoemd in seksschandaal

Een Amerikaanse vrouw zegt dat ze als minderjarige meerdere keren seksueel is misbruikt door de Britse prins Andrew. Dat heeft de Britse krant The Guardian onthuld.

De vrouw legde de verklaring af in een rechtszaak tegen de Amerikaanse multimiljonair en bankier Jeffrey Epstein, met wie prins Andrew bevriend was. Epstein is door meerdere vrouwen aangeklaagd. Ze zeggen dat ze door hem zijn misbruikt en als seksslaaf gedwongen werden seks te hebben met andere mannen.

Een van die vrouwen heeft prins Andrew genoemd in haar verklaring. Ze zegt dat ze onder dwang seks had met de jongere broer van prins Charles in Londen, New York en op een privé-eiland van Epstein in het Caraïbisch gebied. Dat zou ongeveer vijftien jaar geleden zijn gebeurd. De vrouw was toen 17.

Deelnemer

Prins Andrew werd eerder al genoemd in de rechtszaak. Hij zou de minderjarige slachtoffers hebben ontmoet en mogelijk op de hoogte zijn geweest van hun seksuele uitbuiting. Maar het is de eerste keer dat een van de betrokkenen hem noemt als deelnemer aan seksuele activiteiten met de minderjarige meisjes.

Omdat de claim pas net is ingediend en de prins geen partij is in de rechtszaak heeft hij niet de mogelijkheid de beschuldiging formeel te ontkennen of zich ertegen te verweren. Buckingham Palace wilde in eerste instantie niet op de beschuldiging reageren, maar heeft nu tegen de BBC gezegd dat "elke suggestie van onfatsoenlijkheid met minderjarigen pertinent niet waar is".

Epstein werd in 2008 veroordeeld voor seks met een meisje van 14. Daarvoor heeft hij dertien maanden in de cel gezeten. Na die veroordeling had de prins nog enkele ontmoetingen met hem. In 2011 verbrak Andrew alle banden met de bankier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl