Steven Gerrard verlaat Liverpool na zeventien seizoenen
NOS Voetbal

'Term legende op zijn plaats voor Gerrard'

Na zeventien seizoenen verlaat Steven Gerrard komende zomer Liverpool. In de afgelopen jaren zag hij spelers en coaches komen en gaan.

Zijn huidige coach Brendan Rodgers prijst de afscheid nemende aanvoerder. "In dit tijdperk wordt de term 'legende' veel te vaak gebruikt, maar in dit geval is die meer dan op zijn plaats", zei de Noord-Ier. "We gaan hem missen, zowel op als naast het veld. Tot het moment dat hij vertrekt, zal ik ervan genieten te werken met de mens Steven Gerrard en de voetballer Steven Gerrard."

"Als leider en als man is hij met niemand te vergelijken", ging Rodgers verder. "Zijn professionaliteit is ongeëvenaard. Zijn toewijding is een voorbeeld voor iedereen in het voetbal."

Stevie zal altijd een legende zijn.

Daniel Sturridge

Ook de huidige eigenaren van de club, John W. Henry en Tom Werner, waren vol lof. "Steven kan altijd een rol spelen voor de club als de tijd komt dat hij wil terugkeren", zei het duo in een verklaring.

"Stevie zal altijd een legende zijn", aldus Liverpool-aanvaller Daniel Sturridge. "Hij is van hetzelfde niveau als Andrea Pirlo", meldde Mario Balotelli. "Hij heeft visie, techniek en ook kracht."

"Steven is de man voor de grote momenten", aldus Kolo Touré. "Hij brengt magie als niemand die kan brengen. Daarom is hij een van de beste spelers van de wereld."

Stevie is iemand die inspireert, die leidt, die je wil volgen.

Gerard Houllier

Oud-spelers en -trainers lieten zich eveneens horen. "Ik wist altijd al dat hij een ster zou worden", aldus oud-spits John Aldridge. "Ik kijk al vijftig jaar naar Liverpool en hij is de beste speler die ik ooit heb gezien."

"Hij heeft slechte en de goede tijden gekend", meende voormalig middenvelder Ray Houghton. "Dat hij seizoen na seizoen doorging, geeft zijn karakter goed weer. Hij was buitengewoon."

Zijn oud-trainer Gerard Houllier zei: "Stevie is iemand die inspireert, die leidt, die je wil volgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl