Steven Gerrard speelt al 17 jaar in het eerste van Liverpool
NOS Voetbal

'Gerrard na dit seizoen weg bij Liverpool'

Steven Gerrard vertrekt na dit seizoen bij Liverpool, melden diverse Engelse media. Het contract van de aanvoerder loopt komende zomer af. Liverpool heeft het clubicoon in november een nieuwe aanbieding gedaan, maar hij zou hebben besloten voor een avontuur elders te kiezen.

Diverse clubs zouden de 34-jarige middenvelder, die al zijn hele loopbaan bij Liverpool voetbalt en in 1998 zijn debuut in de hoofdmacht maakte, willen inlijven. Het Amerikaanse LA Galaxy is een van de geïnteresseerde clubs.

Gerrard benutte op Nieuwsjaarsdag twee strafschoppen in het duel met Leicester City, dat desalniettemin slechts één punt opleverde: 2-2. Liverpool staat momenteel achtste in de Premier League.

Gerrard won met Liverpool onder meer de Champions League (2005), UEFA Cup (2001) en twee keer de FA Cup (2001 en 2006), maar van een landstitel is het nooit gekomen. Hij speelde 114 keer voor het Engelse elftal. Na het WK van vorig jaar in Brazilië zette de captain van de nationale ploeg een punt achter zijn interlandcarrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl