Op de A16 bij Zevenbergen is een bestuurder verongelukt nadat hij de berm in was gereden SQV Media

Voor veel mensen is het nieuwe jaar niet volgens wens begonnen. Ze raakten gewond door vuurwerk, moesten vanwege brand tijdelijk hun huis uit of verongelukten onderweg naar huis.

In het centrum van Alkmaar woedde een grote brand. Daar zijn vier winkelpanden in vlammen opgegaan en vier zwaar beschadigd. Veel mensen die boven de winkels wonen, zijn geëvacueerd. In Uden in Noord-Brabant werden twee basisscholen door brand verwoest.

In Dirksland op Goeree-Overflakkee werden twaalf woningen ontruimd vanwege een brand in een nabijgelegen loods. 

Hulpverleners belaagd

Ondanks waarschuwingen om politie en hulpverleners hun werk te laten doen, ging het in de eerste uren van 2015 toch weer mis. Zo werden hulpdiensten in Nijmegen, Utrecht en Culemborg door jongeren belaagd. En er is al een eerste overzicht van vuurwerkslachtoffers.

In Enschede werd een man neergestoken, waarschijnlijk tijdens een ruzie met zijn buurman. In Haarlem ontkwam een automobilist aan de dood toen zijn auto werd beschoten. 

In Rotterdam liep het slecht af met een man die bij de Erasmusbrug in het water was gevallen; hij verdronk. De politie onderzoekt nog onder welke omstandigheden de man in het water terechtkwam. 

Ook in Amsterdam werd een lichaam in het water gevonden, maar dat slachtoffer is volgens de politie niet met Oud en Nieuw verdronken. 

Verkeersdoden

In het verkeer vielen deze jaarwisseling ook enkele doden. Tussen Winschoten en Oude Pekela verloor een man de macht over het stuur en botste hij tegen een boom. 

Grote brand in binnenstad Alkmaar
Opruimen geblazen in Zwolle

Op de A16 bij Zevenbergen bezweek een automobilist aan zijn verwondingen nadat hij zijn auto total loss had gereden.

In Sint Oedenrode bij Eindhoven zitten 350 huishoudens zonder gas door een storing. Doordat er modder in de leiding is gekomen, duurt het waarschijnlijk nog de hele dag voordat mensen weer kunnen worden aangesloten.

Elders zijn gemeenten begonnen met het opruimen van al het afval dat altijd bij de jaarwisseling op straat wordt achtergelaten. In Amsterdam ging de reinigingsdienst al vroeg de straat op. 

Gaslek Sint-Oedenrode

Opstelten

Minister Opstelten geeft vanavond een persconferentie over alle gebeurtenissen rond de jaarwisseling. Hij komt dan met een overzicht, heeft zijn ministerie laten weten. 

De persconferentie begint om 19.00 uur in Den Haag.

STER reclame