Brand verwoest vier panden in centrum Alkmaar

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/3Meerdere panden in brand in Alkmaar
2/3De binnenstad is grotendeels afgesloten door de brandweer ANP
3/3Meerdere panden in Alkmaar zijn beschadigd ANP

In de Langestraat in het centrum van Alkmaar zijn bij een grote brand vier winkelpanden in vlammen opgegaan en eenzelfde aantal zwaar beschadigd. De brandweer had het vuur in de loop van de ochtend onder controle. 

Het bestrijden van de brand ging moeilijk doordat het vuur lastig te bereiken was; de winkels zijn groot en diep en staan dicht op elkaar. Daarom werden hoogwerkers gebruikt om bij de brandhaarden te komen. 

1/3De brandweer had een hoogwerker nodig om het vuur te bestrijden Pauline Broekema / NOS
2/3Bij daglicht is de schade aan de panden goed te zien Pauline Broekema / NOS
3/3Het blusteam in Alkmaar Pauline Broekema / NOS

Doordat veel panden zo aaneen zijn geschakeld, konden de vlammen makkelijk overslaan, zegt de brandweer. Omliggende winkels hebben veel water- en rookschade opgelopen.

Vanwege de brand zijn zestig mensen geëvacueerd. De meesten konden slapen bij familie of vrienden. Een aantal werd ondergebracht in het stadskantoor. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ik ben alles kwijt, mijn sokken heb ik geleend'
paulinebroekema
@paulinebroekema
Alkmaar binnenstad
4 jaar geleden

STER Reclame