Jan Blokhuijsen en trainer Jan van Veen ruziën tijdens het NK allround. In overleg is besloten dat Blokhuijsen dit seizoen niet meer in actie komt NOS

Jan Blokhuijsen zal dit seizoen niet meer in actie komen. In een gesprek tussen teammanagement, coach Jan van Veen en de schaatser is besloten hem de ruimte te geven om het tot nu toe teleurstellende seizoen te verwerken. Dit zal inhouden dat Blokhuijsen de komende periode niet op het ijs zal staan.

“Ik heb een goed gesprek gehad met Jan”, aldus coach Van Veen. “Daarbij zijn we open en eerlijk naar elkaar geweest. We hebben geconstateerd dat het momenteel niet loopt. De conclusie van het gesprek is dat het beter is dat Jan even afstand neemt van de ploeg en van het schaatsen."

Geen grote wedstrijden

Blokhuijsen zelf beaamt de lezing van zijn coach. “Er zijn voor mij dit seizoen geen grote wedstrijden meer waarop ik me kan focussen dus ik ben blij met de gevonden oplossing. Ik ga de komende tijd gebruiken om mij voor te bereiden op het volgende seizoen en dus de route richting de Olympische Spelen 2018 in Pyeongchang."

"Ik had hoge verwachtingen van het afgelopen NK Allround. Die heb ik helaas niet kunnen waarmaken. In al mijn emotie heb ik mogelijk voor de camera niet de juiste bewoordingen gekozen. Het is nooit mijn intentie geweest om het team en de sponsors te benadelen."

STER reclame