Korfbal wil NOC*NSF overtuigen en olympisch worden

Korfbal wil olympische status

Als het aan het Nederlands korfbalverbond ligt, wordt korfbal binnen afzienbare tijd een olympische sport. NOC*NSF wil echter nog maar weinig weten van die ambitieuze plannen. De top van de sportkoepel was vanavond dan ook niet aanwezig tijdens de Korfbal Challenge.

In het Rotterdamse Topsportcentrum hoopte de korfbalsport deze week NOC*NSF op andere gedachten te brengen. NOC*NSF meent dat korfbal zich goed ontwikkelt, maar er nog stappen gemaakt moeten worden. 

De sport moet internationaler worden, want te vaak gaat de strijd tussen Nederland en België. Dat is het oordeel van het sportkoepel. Dat het een gemengde sport is, spreekt wel in het voordeel. Het IOC wil de opkomst van gemengde sporten namelijk bevorderen.

China

"Als China serieus korfbal gaat spelen en fulltime programma's gaat draaien, dan kun je je borst natmaken. Ze spelen het nu al op universiteiten", zei Kees Rodenburg, technisch directeur van het KNKV.

Onlangs werd Oranje met speels gemak Europees kampioen en ook mondiaal heerst Nederland. Een medaille lijkt dan ook gegarandeerd. Rodenburg zet in op de Spelen van 2028.