PSV weer onderuit bij NAC Breda

time icon Aangepast

PSV is tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aan gelopen.

NAC Breda won thuis met 4-2 van de Eindhovenaren, die vorig seizoen in Breda in hun 26ste duel hun ongeslagen status verloren.

In de eerste helft domineerde PSV, maar het gaf twee keer een voorsprong weg. Na de 0-1 van Jonathan Reis leidde knullig balverlies van Ola Toivonen tot de 1-1 van Leonardo. Matthew Amoah legde de bal daarbij op het juiste moment af.

Amoah

De 1-2 van Balasz Dzsudzsák werd gladgestreken door Amoah, die de bal achter de net voor de zieke Andreas Isaksson ingevallen Cássio kopte.

Kort na rust zette Ali Boussaboun met een pegel NAC op 3-2. PSV drong daarna aan en mocht dat het laatste kwartier ook nog eens met een man meer doen, omdat Kees Luijckx tegen een tweede gele kaart aanliep.

Reis miste een enorme kans op de gelijkmaker. Even later besliste uitblinker Amoah, die goed was voor twee treffers en één assist, uit een counter het duel.

Rutten baalt van doelman

PSV-trainer Fred Rutten baalde van doelman Andreas Isaksson. De Zweed vroeg na ruim een halfuur spelen om een wissel omdat hij zich te ziek voelde om nog verder te spelen. Isaksson kampte eerder in de week met griep, maar voelde zich volgens Rutten fit genoeg om te spelen.

"Andreas heeft vrijdag gewoon getraind en was naar eigen zeggen 100 procent. Als iemand dat tegen mij zegt, ga ik ervan uit dat hij kan spelen. Maar hij was dus toch ziek. Dat kostte me een wissel, waardoor ik in de slotfase een mogelijkheid had minder om te wisselen."

Los daarvan moest Rutten constateren dat zijn ploeg met name in het tweede bedrijf onder de maat had gepresteerd. "De afgelopen weken lag onze kracht vooral achterin, maar juist daar hebben we het heel slecht gedaan. Marcelo leek zeer ongeconcentreerd. Hij had veel problemen met Amoah. Laat ik het er maar op houden dat dit een incident is."

"Dit was een mentale kwestie", oordeelde PSV-routinier Wilfred Bouma. "Na rust gingen de koppies hangen. Ik heb er geen woorden voor. We worden hierdoor weer een eind teruggeworpen. Het zat niet goed in de koppies, anders kun je niet zo verslappen. Hoe dat kan? Ik weet het niet."

STER Reclame