Familieleden van een stewardess van het vermiste vliegtuig van AirAsia zoeken steun bij elkaar AFP

Rond middernacht Nederlandse tijd is op de Javazee de zoektocht hervat naar het vermiste vliegtuig van AirAsia. Het is weer licht in de regio. Wel is het nog steeds slecht weer.

Geschokte familieleden en vrienden van inzittenden wachten al sinds gisterochtend op nieuws op de luchthaven van Surabaya, waar het toestel van vertrok, en in Singapore, waar het had moeten aankomen. De meeste naasten van de 162 passagiers zitten op de luchthaven van Surabaya.

Daar worden ze begeleid door een speciaal team van AirAsia, dat ook zorgt voor slaapgelegenheid en regelt dat mensen naar Surabaya kunnen reizen. 

Stormwolken

De zoektocht op de Javazee werd gisteren gestaakt toen het te donker werd. De VS heeft hulp aangeboden bij de zoektocht.

Aan de missie wordt deelgenomen door schepen en vliegtuigen uit Indonesië, Singapore en Maleisië. Tot nu toe is er geen spoor van een vliegtuigwrak gevonden.

Het toestel had toestemming gevraagd om hoger te gaan vliegen om boven de stormwolken te komen. De verkeersleiding kon die toestemming niet geven, omdat er al een ander toestel op die hoogte vloog. Vijf minuten later verdween het toestel van AirAsia van de radar.

STER reclame