Kramer reed 'safe' naar zijn Nederlandse titel

  • ANP
    Kramer werd voor de zesde keer Nederlands kampioen

Zonder een afstand te winnen pakte Sven Kramer zijn zesde allroundtitel. In 2005, toen hij op pas achttienjarige leeftijd zijn eerste titel greep, gebeurde dat ook. "Het is leuk om tien jaar na dato het op dezelfde manier te doen. Allrounden is gewoon de beste zijn na vier afstanden", zei Kramer.

Kramer is heel tevreden met het weekend. Het feit dat hij geen afstand wist te winnen, maakt het niet minder mooi. "Ik heb me twee jaar niet gefocust op het allrounden, met het oog op de Olympische Spelen. Het was een beetje aankijken. Hoe gaat het nu? Als je het zo bekijkt is het wel goed gegaan. Ik wilde goede ritten rijden en 'safe' naar de overwinning."

Ook WK-ticket 10.000 meter

Waarom reed Kramer eigenlijk zo 'safe'? "Er komen nog veel wedstrijdweekenden aan. Het belangrijkste is dat je die wedstrijden gewoon wint. En zoals nu win ik 'm en daar gaat het om. En ik ben heel blij."

Kramer kwalificeerde zich door de tweede tijd op de 10.000 meter ook voor de WK afstanden. Of hij daar op die afstand in actie komt, weet hij nog niet. "Ik ben niet met die intentie de 10.000 meter gestart. Of ik die ga rijden weet ik daarom nog niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl