NOS Schaatsen

Blokhuijsen ontevreden en ruziet met coach Van Veen

Jan Blokhuijsen stelde op de 1.500 meter van de NK allround hevig teleur. Hij werd verslagen door Jorrit Bergsma en eindigde op een zeer teleurstellende zestiende plaats (1.50,31). Na afloop had hij dan ook weinig positieve woorden voor zijn eigen optreden over.

Na afloop had Blokhuijsen een pittige discussie met zijn coach Jan van Veen. Waar het voorval precies over ging is niet bekend, maar Blokhuijsen besloot na de 1.500 meter niet meer in actie te komen op de 10.000 meter. "Als je zo rijdt, is er niks aan. En ik weet niet of ik het publiek er veel plezier mee doe", zei hij al voordat hij de knoop had doorgehakt.

Van Veen niet blij met Blokhuijsen

Het loopt voor geen meter.

Jan Blokhuijsen

Kort na de race was hij in gesprek met Bert Maalderink. "Ik weet niet wat het is. Als ik wist waaraan het ligt, dan had ik het je verteld", sprak een gedesillusioneerde Blokhuijsen. "Uiteindelijk gaat het in je hoofd zitten als de resultaten uitblijven."

Tijdens de eerste maanden van het seizoen was Blokhuijsen ook geen schim van vorig seizoen. "Ik heb mezelf echt opgeladen voor dit toernooi, maar het loopt voor geen meter. Misschien had ik er gewoon een jaar tussenuit gemoeten. Dat heb ik zeker overwogen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl