Deel opvarenden gered van brandende Italiaanse veerboot

Aangepast
Reddingswerkers RAI

Volgens Griekse autoriteiten zijn er inmiddels 131 mensen gered van een brandende Italiaanse veerboot. Sinds vanmorgen wordt de boot in de Middellandse Zee tussen Italië en Albanië geëvacueerd. In totaal moeten 478 opvarenden van boord worden gehaald.

Mensen worden met helikopters van het schip gehaald en naar een schip in de buurt gebracht. Er vliegen twee Italiaanse en twee Griekse helikopters af en aan. 

Rond 06.00 uur brak er door onbekende oorzaak brand uit op het autodek van het schip. De Norman Atlantic voer toen in de buurt van het Griekse eiland Othonoi. Het schip was op weg van het Griekse Patras naar Ancona in Italië.

Er zijn geen berichten over slachtoffers. Aan boord zijn mensen van meerdere nationaliteiten, onder wie drie Nederlanders

Ontruiming moeilijk

De ontruiming van het schip verloopt moeizaam vanwege het slechte weer in het gebied; er staat harde wind en het is koud. Helikopters en reddingsboten uit Italië, Griekenland en Albanië verlenen hulp. 

Angstige passagiers belden met Griekse tv-zenders om te klagen over de reddingsoperatie. "Ze probeerden reddingsboten te water te laten, maar daar konden we niet allemaal in. Er is geen coördinatie. We hebben reddingsvesten gepakt en proberen nu onszelf te redden." 

De Griekse minister van Zeevaart zei alles te doen om iedereen te redden, "maar dit is een van de moeilijkste reddingsoperaties die we ooit moesten doen".

STER Reclame