De piloot wordt weggevoerd door IS-strijders Reuters

De vader van de Jordaanse piloot die gisteren gevangen is genomen vraagt IS om zijn zoon vrij te laten. In een boodschap aan de IS-strijders herinnert hij hen eraan dat zijn zoon dezelfde religie aanhangt als de strijders.

De vader van de piloot deed zijn oproep aan IS tijdens een gesprek met journalisten in de Jordaanse hoofdstad Amman. "Ik vraag onze edelmoedige broeders van Islamitische Staat in Syrië om mijn zoon met veel gastvrijheid te ontvangen. Ik vraag God dat hij terugkeert naar zijn familie, vrouw en moeder", zei hij. "We zijn allemaal moslims", voegde hij er nog aan toe.

Foto's

Gisteren stortte de straaljager van de piloot neer in de buurt van de stad Raqqa in Syrië. Het is niet duidelijk waardoor het toestel neerstortte. IS heeft foto's verspreid waarop te zien is dat de piloot gevangen wordt genomen. 

Het is voor zover bekend de eerste keer dat een militair van de anti-IS-coalitie door IS gevangen is genomen. De anti-IS-coalitie, waaronder ook Nederland, voert sinds september luchtaanvallen uit op doelen van de terreurgroep IS.

STER reclame