Bij het benzinestation hadden zich zeker honderd mensen verzameld. De sfeer is gespannen EPA

In een voorstad van de Amerikaanse stad Saint Louis is opnieuw een zwarte jongen doodgeschoten door de politie. Het slachtoffer, de 18-jarige Antonio Martin, werd op een parkeerterrein voor een benzinestation in Berkely onder vuur genomen. 

Volgens de politie trok Martin een wapen en richtte het op een agent, die hem vervolgens doodschoot.  

Bij het benzinestation verzamelden zich zeker honderd mensen na de schietpartij. De sfeer was gespannen met af en toe een confrontatie tussen het boze publiek en de politieagenten. De politie heeft vier mensen opgepakt. Inmiddels zijn de meeste mensen weer vertrokken. 

Ferguson

Het incident vond plaats niet ver van Ferguson, waar de zwarte tiener Michael Brown (eveneens 18) in augustus door een blanke politieagent werd gedood. Die gebeurtenis en het ontslag van rechtsvervolging voor de agent leidden tot hevige rellen in Ferguson en demonstraties in andere delen van het land. 

Volgens een woordvoerder van de politie van St. Louis observeerde zijn collega gisteravond bij een routinecontrole van het benzinestation twee zwarte mannen. Toen hij hen benaderde, liep de situatie direct uit de hand. De man die Martin vergezelde, is gevlucht.    

Twitter

Volgens twitteraars zou de politie Martin onder schot hebben genomen, omdat hij sterk leek op een gezochte misdadiger. Op de sociale media wordt intensief en emotioneel over de schietpartij bericht.    

De moeder van Martin, die haar zoon moest identificeren, heeft verklaard dat Antonio samen met zijn vriendin in het benzinestation was. Die vriendin wil niets kwijt over het gebeurde. 

Politie St Louis schiet weer zwarte jongen dood

STER reclame