De Keerzijde: de mug van Henk Grol

In de rubriek De Keerzijde blikken sporters in de laatste dagen voor Kerst terug op een ongelukkig moment uit 2014. Voor judoka Henk Grol eindigde de WK judo in een deceptie. Door blessures en ontstekingen vloog hij al in de kwartfinales uit het toernooi.

Na die wedstrijd vertelde Grol voor de camera over de blessure en wat er gebeurd was. Hij stond niet fit op de mat, omdat hij had last van een infectie door een muggenbeet.

Boemerang

"Het wereldkampioenschap was een deceptie voor mij. Klaar", vertelt Grol. "Ik heb er spijt van dat ik heb verteld waar ik last van had. Dat heb ik als een boemerang teruggekregen. Niks mug, ik was gewoon niet goed genoeg."

Ondanks die blessures en de pijn verscheen de judoka op de mat. "Dat zit gewoon in me, ik wil me bewijzen", zegt Grol. "Fysiek ben ik nog nooit zo ver geweest. Er zullen altijd lastige tegenstanders zijn die mij qua judostijl niet liggen, maar fysiek ben ik de beste. Dat moet zich een keer uitbetalen."

Niks mug, ik was gewoon niet goed genoeg.

Henk Grol over het WK judo

Om zijn doelen te bereiken, probeert Grol meer plezier te krijgen in zijn sport. "Doordat je zo gefocust bent, verlies je het plezier", vertelt hij.

"Ik wil alles vrolijk meemaken, het moet een keer goed vallen. Kijk maar naar Anton Geesink en Willem Ruska, die piekten ook pas op latere leeftijd. Ik denk dat het gaat gebeuren, er kunnen nog een paar mooie jaren komen."

Het mislukte WK van Henk Grol Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame