De rechtbank in Tanger waar Hamza B. voor de rechter stond
NOS Nieuws

20 jaar in Marokko voor liquidaties Amsterdam

In Marokko is Hamza B. (27) veroordeeld tot twintig jaar voor zijn aandeel in een dubbele liquidatie in Amsterdam. De openbaar aanklager had de doodstraf geëist voor het doodschieten van twee mensen in de Staatsliedenbuurt.

Eind december 2012 werden de 28-jarige Youssef Lkhorf en de 21-jarige Saïd el Yazidi doodgeschoten. Hun Range Rover werd doorzeefd met kogels. Een andere man die ook in de auto zat, kon ontsnappen.

Zeker drie verdachten schoten bij hun vlucht op twee motoragenten en wisten te ontkomen. Twee medeverdachten van Hamza B. moeten in Nederland nog voor de rechter verschijnen.

Schadevergoeding

Hamza B. moet ook een schadevergoeding van 18.000 euro betalen aan de families van de slachtoffers. De motoragenten krijgen elk 11.000 euro. De openbaar aanklager gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Het OM in Amsterdam is tevreden over de uitspraak. Ook zegt het OM dat de samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten vanaf het begin goed was. Deze zaak laat zien dat vluchten naar Marokko niet loont, staat in een verklaring.

De zitting van vandaag was de vijfde in het strafproces tegen Hamza B. De rechtbank in Tanger hield de zaak twee keer aan omdat B. een extra advocaat in de arm had genomen. Die eiste tijd om de zaak te kunnen voorbereiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl