De Keerzijde: het zilver van Paul van Ass

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Keerzijde: het zilver van Paul van Ass

In de rubriek De Keerzijde blikken sporters in de laatste dagen voor Kerst terug op een ongelukkig moment uit 2014.

Paul van Ass, inmiddels oud-bondscoach van de Nederlandse hockeymannen, ging in de finale van de WK hockey in Den Haag met 6-1 onderuit tegen Australië.

"Ik kijk terug op een geslaagd toernooi voor hockey in het algemeen", vertelt Van Ass. "Maar, op deze manier wil je geen finale spelen. Het is pijnlijk, niet alleen de uitslag, maar vooral na zo'n lange samenwerking."

Op deze manier wil je geen finale spelen.

Ex-bondscoach Paul van Ass over de WK hockey in Den Haag

Na het toernooi besloot de Nederlandse hockeybond het contract van de coach niet te verlengen. "Het is goed zo", zei Van Ass toen. "Mijn persoonlijke doel was om van de hockeyers echte vechters te maken. In de wedstrijd waar het om gaat, zag je dat resultaat helaas niet terug."

Fantastische periode

Als reden voor de nederlaag noemt Van Ass onder andere de korte voorbereidingstijd. "Het Australische team was veel langer samen, terwijl wij maar vijf weken hadden om ons voor te bereiden", zegt hij. "Dat hadden wij ook moeten doen, maar dat lag buiten mijn handen."

Toch ziet Van Ass zijn vierjarige periode als bondscoach als een fantastische periode: "Attractiever spelen was mijn missie en dat is gelukt. Met ook nog eens zilver op de Olympische Spelen. En we hebben een nieuwe generatie naar de wereldtop gebracht." 

STER reclame