EPA
NOS Nieuws

Veel doden bij aanslagen Nigeria

In Nigeria hebben aanslagen maandag aan zeker 27 mensen het leven gekost. Er vielen ruim zestig gewonden. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is niet opgeëist, maar aangenomen wordt dat de islamitische terreurgroep Boko Haram erachter zit. Beide aanslagen waren in het noordoosten van het land.

Eerst was er een dubbele aanslag op een busstation in het stadje Gombe, met twee explosies kort na elkaar. Dat is een veel beproefde tactiek van terroristen: na de eerste explosie stromen mensen toe om te helpen, waarna er nog een bom afgaat. In Gombe vielen in totaal twintig doden en veertig gewonden.

De overige slachtoffers vielen een paar uur later toen in het stadje Bauchi, zo'n 150 kilometer verderop, een bom op een markt afging. Het staat vast dat er bommen zijn gebruikt, maar of het om zelfmoordaanslagen gaat, is niet duidelijk.

Boko Haram wil van Nigeria een streng-islamitische staat maken. De beweging pleegt geregeld aanslagen. Geweld in het noordoosten van Nigeria heeft dit jaar al aan meer dan 10.000 mensen het leven gekost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl