Het AD haalt artikelen van journalist Perdiep Ramesar uit zijn archief. Dat laat hoofdredacteur Christiaan Ruesink weten.

Er zijn ernstige twijfels over de betrouwbaarheid van Ramesar. In november kondigde Trouw, waar de journalist voor werkt, een feitenonderzoek naar de 1100 verhalen van de journalist aan. Op basis daarvan heeft Trouw 126 stukken ingetrokken, omdat de commissie vraagtekens heeft bij de juistheid van de artikelen. Zo zou Ramesar bij herhaling niet-bestaande bronnen hebben opgevoerd. Trouw heeft hem in november op staande voet ontslagen, maar hij vecht zijn ontslag aan.

Voor Ramesar bij Trouw aan de slag ging, werkte hij voor het AD. Die krant verwijdert nu dus alle stukken van Ramesars hand van zijn site. 

Algemeen Dagblad doet zelf geen onderzoek naar de artikelen die de journalist geschreven heeft. "Wij zitten in een hele andere situatie dan Trouw. Het is al moeilijk om bronnenonderzoek te doen voor de afgelopen twee jaar, laat staan voor zeven jaar geleden", zegt hoofdredacteur Ruesink.

STER reclame