NOS Voetbal

Van der Hoorn: dit is prettig voor de buitenwacht

Van der Hoorn: dit is een heerlijk gevoel

Na een moeizaam jaar stond Mike van der Hoorn vandaag eindelijk weer eens in positieve zin in de schijnwerpers. De verdediger van Ajax, die sinds zijn overstap van FC Utrecht veel kritiek te verduren kreeg, brak tegen Excelsior (2-0 winst) als invaller de ban.

"Dit heb ik nog niet zo vaak meegemaakt. In de laatste minuten scoren is voor iedere speler lekker, maar mij toch wel een ander verhaal”, aldus Van der Hoorn, die in de 83ste minuut de score opende. "Dit is wel een keer leuk. Als het stroef loopt, moet je het maar een keer anders doen en dat pakte goed uit vandaag. Hoe die bal ook viel, het was gewoon mijn moment. Dat heb ik gepakt, heerlijk."

Niet overtuigen

De voorbijgaande maanden slaagde de centrale verdediger er niet in een basisplaats te bemachtigen. De keren dat hij wel speelde, maakte hij vaak geen overtuigende indruk. Zo schoot hij ook al meerdere keren in eigen doel.

"Zeker naar de buitenwacht toe is het voor mij nu prettig. Van buiten is het ook een keer mooi complimenten te krijgen, maar intern was ik het al gewend. Ze zijn hier ook intern heel tevreden. Iedereen kent mijn situatie, dat ik niet speel, dus dat is altijd lastig. Het is een heerlijk gevoel als je dan scoort."

Nu twee weekjes rusten en dan wil er weer staan. In de tweede seizoenshelft hoop ik stappen te maken.

Ajacied Richairo Zivkovic

Behalve Van der Hoorn onderscheidde ook Richairo Zivkovic zich als invaller. "Kolbeinn (Sigthórsson, red.) is geblesseerd en ik heb mijn kans gepakt. Eindelijk heb ik weer eens gescoord op het hoogste niveau", zei Zivkovic, overgekomen van FC Groningen.

"Nu twee weekjes rusten en dan wil er weer staan. In de tweede seizoenshelft hoop ik stappen te maken, zodat ik er volgend seizoen klaar voor ben. Dat eis ik van mezelf en de club ziet wel wanneer ik er klaar voor ben. Dit is een voorzichtig begin."

Stroef en statisch

Trainer Frank de Boer was weliswaar tevreden over zijn wisselspelers, over het vertoonde spel kon hij niet content zijn. "We kwamen er niet doorheen, maar hadden wel veel de bal. Je speelt met 21 man op één helft en het is nog het smalste veld ook. Het kunstgras was erg stroef en we waren te statisch", aldus De Boer.

"Af en toe moet je dan wat opportunistischer zijn. Aan een gelijkspel hebben we niks. Een punt of niks, dat maakt niet zoveel uit. Ik heb het geprobeerd met Van der Hoorn in de spits en één op één achterin. Dat heeft gelukkig goed uitgepakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl