Magere zege Feyenoord bij NAC Breda

NAC-verdediger Gill Swerts in duel met Colin Kazim-Richards van Feyenoord Pro Shots

Feyenoord heeft in Breda met 1-0 gewonnen van NAC en is dankzij de zege PEC Zwolle gepasseerd op de ranglijst. De Rotterdammers beginnen nu als de nummer drie aan het kerstreces.

NAC, dat dit seizoen in acht thuisduels alleen van PEC had gewonnen, begon fel aan de wedstrijd en hield Feyenoord dankzij de tomeloze inzet lang van kansen af. Feyenoord beet van zich af en het regende overtredingen waarbij Joerie de Kamps, met negen keer geel recordhouder in de eredivisie, zich wederom niet onbetuigd liet.

Het vechtvoetbal leverde NAC ook een aardige kans op: na een half uur kopte Erik Falkenburg uit een voorzet van Adnane Tighadouini binnen, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Zevende treffer

Amper een minuut later was Lex Immers met een rollertje (net naast) dicht bij de 1-0 die even later alsnog viel. Colin Kazim-Richards schoot van dichtbij in de verre hoek en dat was alweer zijn zevende treffer van het seizoen. 

De tweede helft was van hetzelfde laken een pak, tot het laatste kwartier. NAC drong aan en na een voorzet van links van Isak Ssewankambo was Stipe Perica dicht bij een gelijkmaker, maar doelman Kenneth Vermeer redde knap op de kopbal van de Kroaat.

In de hectische slotfase werd Feyenoord door de Brabantse dadendrang steeds verder in het nauw gebracht. De Rotterdammers beperkten zich tot het wegwerken van de bal en hielden dat vol tot het laatste fluitsignaal.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Hellemons: ontbreekt aan de juiste keuzes

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Rutten: goal was een beauty, of niet?

STER Reclame