Vitesse viert de 2-0 van Zakaria Labyad

Vitesse te sterk voor Heracles

Vitesse heeft zijn eerste zege in acht eredivisiewedstrijden geboekt. Drie dagen na de bekerstunt bij Ajax, dat met 4-0 werd verslagen, waren de Arnhemmers thuis met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo.

Heracles was in het eerste kwart van de wedstrijd de baas en doelman Eloy Room moest Vitesse op de been houden bij een vrije trap van Oussama Tannane en een schot van Iliass Bel Hassani. Pas halverwege de eerste helft werden de Arnhemmers voor het eerst gevaarlijk via Zakaria Labyad. Zijn inzet werd nog gestopt, maar daarna ging het snel.

Duel bij rust al beslist

Bertrand Traoré nam de 1-0 en 3-0 voor zijn rekening. Hij scoorde met een bekeken schot uit een voorzet van Renato Ibarra en trof van dichtbij doel na goed werk van Davy Pröpper. Labyad maakte de 2-0 op aangeven van voormalig Heracles-speler Marko Vejinovic en haalde aan de andere kant een inzet van Bryan Linssen van de lijn.

Ik doe gewoon mijn werk.

Vitesse-keeper Eloy Room

Heracles vocht in de tweede helft voor een verloren zaak, maar zorgde tegen een minder fel aandringend Vitesse nog wel regelmatig voor gevaar bij counters. Zo verschenen Tannane en Linssen oog-in-oog met Room, maar de doelman liet zich niet verschalken en werd daarom gekroond tot man of the match.

"Gelukkig heb ik me kunnen onderscheiden", vertelde de keeper na afloop. "Het is goed voor het vertrouwen, maar ik doe gewoon mijn werk." Room kreeg ook complimenten van Oussama Tannane van Heracles. "Zonder die keeper had ik twee goals kunnen maken, maar de ballen vlogen er niet in."