Utrecht viert de overwinning met de supporters

AZ hard onderuit tegen Utrecht

AZ heeft zijn eerste nederlaag in acht eredivisiewedstrijden geleden. FC Utrecht boekte met 3-0 zijn eerste zege in Alkmaar sinds 19 februari 2006 toen het met 3-2 aan het langste eind trok.

Edouard Duplan kopte Utrecht na ruim tien minuten op voorsprong uit een indraaiende vrije trap van Tommy Oar. In het vervolg van de eerste helft nam een sterker Utrecht afstand dankzij Duplan, die met een schot uit de draai scoorde, en Mark Diemers, wiens pegel via de binnenkant van de paal doel trof.

Met de drie treffers kwam AZ er in de eerste helft nog genadig af, want zowel Yassin Ayoub als Rubio Rubin liet een enorme kans onbenut. Ayoub schoot oog-in-oog met doelman over en Rubin tikte van dichtbij net naast. Aron Jóhannsson tekende voor rust voor het enige wapenfeit namens AZ met een lobje, dat op het doel belandde.

AZ na rust feller

AZ kwam duidelijk feller uit de kleedkamer en probeerde noest strijdend de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Al snel dwong Nemanja Gudelj doelman Robbin Ruiter tot zijn eerste redding van de avond.

In het vervolg van de tweede helft behield AZ, waar invallers Guus Hupperts en Ridgeciano Haps voor nieuwe impulsen moesten zorgen, een overwicht. Bij de schaarse kansen die dat opleverde zat het de Alkmaarders niet mee. Zo schoot Simon Poulsen op de paal en voorkwam de lat een treffer bij een knal van Steven Berghuis.