Robin Gosens maakt de 1-1 en viert dit uitzinnig

Eerste punt FC Dordrecht op eigen veld

FC Dordrecht heeft aan zijn negende thuiswedstrijd van het seizoen zijn allereerste punt overgehouden. De ploeg van coach Ernie Brandts knokte zich na rust verdiend langszij bij FC Groningen: 1-1.

De bezoekers namen direct het initiatief, zorgden ook wel voor gevaar, maar Filip Kurto hoefde slechts één kleine redding te verrichten. De Dordrecht-doelman, die had gemazzeld bij een lob van veertig meter van Tjaronn Chery, was op slag van rust echter kansloos op een rake duik-kopbal van Michael de Leeuw (scherpe voorzet Jarchinio Antonia).

Dordrecht werkt en wordt beloond

Dordrecht gaf niet op, zocht verwoed naar de gelijkmaker, maar Groningen-keeper Sergio Padt werd pas in de 61ste minuut voor het eerst getest. Hij pakte een kopbal van Ricky ten Voorde, die door een Gronings been van richting werd veranderd, keurig voor de lijn.

Groningen leunde nadrukkelijk achterover, waardoor de thuisploeg het gevoel kreeg dat het eerste punt voor eigen publiek haalbaar was. Invaller Rihairo Meulens was dicht bij de 1-1, maar kopte net naast.

Dordrecht perste er een slotoffensief uit en werd beloond voor zijn inzet. Rasmus Lindgren redde nog op de lijn, maar in de rebound schoot de eveneens ingevallen Robin Gosens de verdiende gelijkmaker binnen.