Jozefzoon, Depay, Maher en De Jong blij met de tweede treffer

PSV eenvoudig langs Go Ahead Eagles

Koploper PSV kan met een goed gevoel Kerst gaan vieren. De koploper rekende in het laatste duel voor de winterstop heel eenvoudig af met Go Ahead Eagles (5-0) en kan in een leunstoel afwachten of naaste concurrent Ajax het er zondag bij Excelsior goed vanaf brengt.

PSV was van plan snel zaken te doen en nam de bezoekers gelijk in de tang. Dat leverde al snel mogelijkheden op, maar Georginio Wijnaldum en Memphis Depay kozen in kansrijke positie niet voor de beste voortzetting.

Dat deed Santiago Arias na bijna een kwartier wel. Hij stond op het randje van buitenspel toen hij werd aangespeeld, maar zijn schot via de binnenkant van de paal werd geteld als doelpunt.

De bezoekers kwamen er, vooral onder impulsen van Deniz Turuc, sporadisch uit. De beste kans voor de rust was voor Lars Lambooij, die uit een inswinger de bal boven Jeroen Zoet op de lat kopte. PSV was daarna oppermachtig, maar ging wel heel slordig met de kansen om.

WK-duik

Het bleef tot aan de rust bij nog één treffer. En wat voor één: Memphis Depays kopbal over de doelman uit een lange voorzet van Jeffrey Bruma had, al was de actie minder spectaculair, wel iets van Van Persies zweefduik tegen Spanje op het WK.

PSV nam er in de tweede helft zijn gemak van en gaf Go Ahead daarmee de illusie dat er misschien toch iets te halen viel. De Eindhovenaren konden zich het rommelige en ongecontroleerde spel permitteren; Go Ahead had niet de kracht en de kwaliteit om ervan te profiteren.

De Deventenaren probeerden het wel, maar het effect was desastreus. PSV kreeg steeds meer ruimte, wat na een slim uitgevoerde tegenaanval nog een doelpunt van Depay opleverde. Het open huis ging in de slotminuten nog even verder, waar de invallers Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon van konden profiteren.