Thomas Necid denkt de 2-1 te maken voor PEC, maar zijn goal wordt afgekeurd

Cambuur op valreep langs PEC

Cambuur heeft in Leeuwarden met 2-1 gewonnen van PEC Zwolle dankzij een benutte penalty van Erik Bakker in de slotfase. Vorig seizoen hadden de Friezen de ploeg van trainer Ron Jans ook in de eerste editie van dit duel in de eredivisie verslagen.

Jans zag na enkele minuten Mustafa Saymak na een ongelukkige actie met een knieblessure uitvallen en daarna Cambuur in het eerste kwartier domineren. Martijn Barto kreeg de beste kans, maar doelman Warner Hahn stopte de inzet van de aanvaller, die vorig seizoen met twee goals een belangrijk aandeel had in de 3-1 zege van zijn club.

Lam opent score

Na het sterke Friese kwartiertje sloeg PEC bij zijn eerste kans direct toe. Thomas Lam stuurde Jody Lukoki weg op rechts, kreeg de bal via Jesper Drost terug en scoorde beheerst.

Daarna hielden de Zwollenaren een overwicht en kreeg het kansen om de score op te voeren. Het dichtst bij succes was Tomas Necid, wiens kopbal net voor de lijn werd gekeerd door Calvin Mac Intosh.

Doelpunt Necid afgekeurd

Cambuur veerde in de tweede helft op, nadat Sander van de Streek met een bekeken schuiver in de verre hoek gelijk had gemaakt. Kort daarna was Etiënne Reijnen dicht bij succes tegen zijn voormalige club, maar zijn kopbal werd gestopt door Hahn, die later ook nog een eigen doelpunt van Maikel van der Werff voorkwam.

Necid leek PEC weer op voorsprong te zetten toen hij in een scrimmage in het doelgebied het laatste tikte gaf, maar zijn treffer werd afgekeurd. In de slotfase pakte Cambuur na vier thuisnederlagen op rij weer eens de volle buit. Na een overtreding van Hahn op Barto belandde de bal op de penaltystip en schoot Bakker onberispelijk raak.