Canan Uyar / NOS Ooggetuige
NOS Nieuws

Ambtenaren Amsterdam ontevreden met kerstpakket

Het kerstpakket van de gemeente Amsterdam is veel ambtenaren in het verkeerde keelgat geschoten, meldt Het Parool. Ze zijn niet tevreden met de sleutelhanger en de door de gemeente in eigen beheer gemaakte scheurkalender met weetjes over de stad.

Voor het eerst kregen alle 13.000 medewerkers van de gemeente hetzelfde kerstpakket. Voorheen kregen de ambtenaren een kerstgeschenk van hun eigen dienst. Daar waren pakketten bij met een waarde van 100 euro, schrijft de krant.

De centralisatie heeft voor een deel van de ambtenaren tot een versobering geleid. Dit kerstpakket kost de gemeente 6 euro per stuk. Het Parool citeert een intern bericht aan de ambtenaren waar het pakket wordt aangekondigd als "een geschenk waarbij de waarde vooral tot uiting komt in de manier waarop het is gemaakt".

Voedselbank

Een lid van de ondernemingsraad zegt in de krant dat veel mensen het pakket weigeren. "Het is een nutteloos ding, zeggen zij. We krijgen talloze mailtjes van mensen die vinden dat de gemeente het geld beter had kunnen doneren aan een goed doel, de Voedselbank bijvoorbeeld."

Ook vinden sommige ambtenaren het eigenaardig dat de gemeente, die papier wil besparen, juist met een scheurkalender komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl