Een kist met de stoffelijke resten van een MH17-slachtoffer bij aankomst op vliegbasis Eindhoven ANP

De identificatie van de resten van slachtoffers van vlucht MH17 gaat tot in het voorjaar duren. Honderden bot- en weefselresten moeten nog worden onderzocht. Dat bevestigt het ministerie van Veiligheid en Justitie na berichten in Britse media.

De BBC sprak met Jeremy Pocock, vader van een Britse student die ook aan boord was. Een groot deel van zijn stoffelijke resten werd snel teruggevonden, maar nog niet alles.

Een paar dagen geleden kreeg de vader te horen dat er nog zo'n 700 stoffelijke resten moeten worden geïdentificeerd en dat de onderzoekers in de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum daar tot in april of mei mee bezig zullen zijn. 

Dilemma

Het moeizame en tijdrovende identificatieproces plaatst nabestaanden voor een dilemma. Sommige hebben hun geliefde al begraven en krijgen dan te horen dat er nog meer resten zijn gevonden. Moet je die begraven of cremeren of daarmee wachten tot het identificatieproces is afgesloten?

Vorige week werd bekend dat alle buitenlandse slachtoffers van vlucht MH17 zijn geïdentificeerd. Vier Nederlandse slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.

STER reclame