De Portugese toparbiter Pedro Proença mag de finale van het WK voor clubs niet fluiten
NOS Voetbal

Geen finale WK clubs voor arbiter Proença

De finale van het WK voor clubs zaterdag in het Marokkaanse Marrakesh wordt niet gefloten door scheidsrechter Pedro Proença. Aanvankelijk had de FIFA de Portugees aangewezen om de eindstrijd tussen Real Madrid en het Argentijnse San Lorenzo te leiden.

San Lorenzo maakte echter bezwaar tegen de aanstelling en werd in het gelijk gesteld door de voetbalbond. De finale zal nu onder leiding staan van de Guatemalteek Walter López.

Die uitkomst mag geen verbazing wekken. San Lorenzo wist het reglement van de internationale voetbalbond namelijk aan zijn zijde. Daarin staat dat de finale niet geleid mag worden door een arbiter van hetzelfde continent. Dat Proença bovendien bij de Madrilenen in Cristiano Ronaldo, Fabio Coentrão en Pepe drie landgenoten zou tegenkomen, zat de Argentijnen niet lekker.

Met de beslissing wordt Proença, die in 2012 de finale van de Champions League en de EK-finale floot, wel een mooi afscheidscadeau onthouden. De 45-jarige arbiter zal volgend jaar vanwege de leeftijdsgrens van de FIFA niet meer op de internationale velden actief zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl