1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

'Handbalsters hebben heel veel mensen verbaasd'

Dromen van olympisch handbalgoud

De Nederlandse handbalvrouwen eindigden woensdag op de fraaie zevende plaats op het EK. Dat is niet eens de beste prestatie ooit van de handbalsters: dat was de vijfde plek op het WK van 2005. Maar volgens toenmalig bondscoach Sjors Röttger is de huidige groep een stuk verder.

"Deze groep ligt drie, vier jaar voor. De groep waarmee we toen mochten werken, was gemiddeld 27 jaar. Nu zijn ze 23", stelt Röttger, tegenwoordig technisch directeur bij de handbalbond.

"Mij verbazen ze en heel veel mensen hebben ze verbaasd. Met gemiddeld 23 jaar de zevende van Europa. Ik denk dat deze groep heel veel kan."

Het enige dat Nederland nog mist vergeleken met de toplanden, is ervaring. "Twaalf van de zestien speelsters hadden nog geen EK gespeeld. Dus dat geeft de onervarenheid wel aan", zegt bondscoach Henk Groener.

"Des te groter is de prestatie die je als team neerzet. Het geeft aan dat we in de goede richting gaan. Met de zevende plek die we hier hebben, hebben we een goede kans op een olympisch kwalificatietoernooi in maart 2016. "

Dromen van olympisch goud

Want de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016 zijn het grote doel van de handbalsters. Technisch directeur Röttger durft al te dromen: "En als we daar zijn, dan gaan we voor een medaille. Dat kunnen we doen omdat we al tien jaar structureel in topsport investeren. Dus ja, we hebben medailles in onze gedachten, in onze droom. En die gaan we realiseren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl