Wüst juicht op het podium na het behalen van de gouden medaille ANP

Ireen Wüst heeft in een nek-aan-nek-race Serena Williams verslagen. De Nederlandse is donderdag door persbureau Reuters uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. Ze kreeg van sportjournalisten wereldwijd net iets meer stemmen dan de Amerikaanse tennisster.

Wüst, dinsdag ook verkozen tot Nederlands Sportvrouw van het jaar, won op de Olympische Winterspelen in Sotsji twee keer goud en drie keer zilver. Williams won voor de derde keer de US Open.

Met vier gouden, drie zilveren en één bronzen medaille is Wüst sinds de Spelen van dit jaar bovendien de meest succesvolle Nederlandse olympiër aller tijden. Ze ging onder anderen Inge de Bruijn (4-2-2), Leontien van Moorsel (4-1-1) en Fanny Blankers-Koen (4-0-0) voorbij.

McIlroy, Duitsland en Simeone

De Noord-Ierse golfer Rory McIlroy werd verkozen tot Sportman van het jaar. Hij won dit jaar twee major-toernooien. Het nationaal voetbalelftal van wereldkampioen Duitsland werd Sportploeg van het jaar, Diego Simeone van Spaans voetbalkampioen Atlético Madrid trainer van 2014. 

Journalisten konden ook stemmen op 'flop van het jaar'. Die eretitel gaat naar het Braziliaanse voetbalelftal, dat in eigen land vernederd werd door Duitsland in de halve finales van het WK (1-7).

Sportjaar Wüst in vogelvlucht

STER reclame