Gerard Spong
NOS Nieuws

Spong: taakstrafje Wilders in moskee zou mooi zijn

Advocaat Gerard Spong noemt Wilders' vervolging een goede beslissing. De advocaat zei tegen het AD dat het te vroeg is om nu al over een straf te spreken. "Ze zullen hem niet in de gevangenis smijten, maar een leuk taakstrafje in een moskee zou mooi zijn."

Signaal

Het Landelijk Beraad Marokkanen is blij dat Geert Wilders wordt vervolgd voor discriminatie. Advocaat Göran Sluiter van de stichting noemt de vervolging een belangrijk signaal aan mensen als Wilders dat niet alles zomaar gezegd kan worden.

Sluiter zegt blij te zijn dat het OM snel heeft gehandeld. Hij heeft er vertrouwen in dat Wilders wordt veroordeeld. Dat baseert hij onder meer op een uitspraak van de Hoge Raad eerder deze week in een vergelijkbare zaak. De raad besloot dat het gerechtshof opnieuw moet kijken naar de antihomo-uitspraken van de Amsterdamse politicus Delano Felter.

Rechtsstaat

Aissa Zanzen van de Samenwerkende organisaties van Marokkanen in Nederland zegt dat de vervolging van Wilders goed is voor het vertrouwen van Nederlandse Marokkanen in de rechtsstaat. Het geeft volgens hem aan dat niet alles gezegd kan worden en dat er een instantie is die ingrijpt als dat nodig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl