1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Sport

'Goed toernooi, maar er zat meer in'

Door de nederlaag tegen Frankrijk (18-20) hebben de Nederlandse handbalsters het EK met de zevende plaats afgesloten. "Jammer dat je het zo eindigt", reageerde sterspeelster Estavana Polman. "We hadden genoeg kansen, maar we maken het niet af."

Polman zelf was niet topfit. Na het slopende duel met Montenegro had ze een ribblessure. Lang was er twijfel of ze wel kon meedoen tegen Frankrijk, maar met een spuit viel de pijn nog een beetje mee. Het was niet van invloed, vond Polman zelf. "We hebben gewoon geen goede wedstrijd gespeeld. We hebben periodes dat het op en neer gaat. Dat kan niet op dit niveau"

Nycke Groot miste ervaring in het team. "Je ziet dat zij slimmer spelen. Geduldiger zijn. Ik ben wel heel trots op wat we hebben laten zien dit toernooi en hoe we hebben gespeeld. Maar er had wel meer in gezeten."

'Er zit veel meer in'
Groot mist routine, slimheid en geduld

"We kwamen net tekort"

Coach Henk Groener was het niet met zijn speelsters eens. "Als er meer in had gezeten, was het er wel uitgekomen. We hebben een heel goed toernooi gespeeld, maar we kwamen net tekort. Tegen Montenegro en tegen Frankrijk."

Groot kan er uiteindelijk wel mee leven en hoopt dat het team op termijn de aansluiting bij de Europese top wel kan vinden. "Ik denk dat we hier over een week tevreden mee zijn. We moeten gewoon hard blijven trainen, samen blijven spelen. Als je naar de gemiddelde leeftijd kijkt van de andere ploegen, ligt die iets hoger. Ik hoop dat we elk jaar steeds beter worden en meer gaan laten zien."

'We waren op en kwamen net tekort'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl