Handbalsters uitgeschakeld op EK

EK handbal: Nederland-Frankrijk

De Nederlandse handbalsters hebben zich bij het EK in Hongarije en Kroatië niet weten te plaatsen voor de halve finales. Oranje moest in zijn laatste groepsduel met tien doelpunten verschil winnen van Frankrijk en dat bleek te veel gevraagd: 18-20.

Eerder op de dag won titelverdediger Montenegro met 30-29 van Zweden en dat betekende dat Nederland vol aan de bak moest tegen Frankrijk. Dat was al op voorhand een zware opgaaf. Frankrijk was kwartfinalist op de Olympische Spelen en zesde op het WK van 2013 en geldt derhalve als een topploeg.

Nederland probeerde het wel, maar met topscoorster Estavana Polman op halve kracht (ze speelde vanwege haar ribblessure af en toe een paar minuutjes mee) viel het niet mee de Franse muur te slechten.

Overtuiging ontbreekt bij Oranje

In een rommelige eerste helft bleef Oranje twee keer zeven minuten zonder goals en ook Frankrijk (de laatste elf minuten zonder doelpunt) had moeite om de defensie van de opponent uiteen te spelen. Bij rust leidde Oranje met 9-7.

Direct na rust kwam Frankrijk, geholpen door Nederlandse tijdstraffen, op 9-11. Oranje stribbelde nog wel tegen, maar de agressie en overtuiging uit de eerdere wedstrijden ontbraken en bij 14-17 had Frankrijk een beslissend gaatje van drie treffers.