PEC Zwolle-debutant Max de Boom wordt gefeliciteerd door trainer Ron Jans nadat hij met een assist de beslissing forceerde in het eredivisieduel met Willem II
NOS Voetbal

Net gedebuteerd, nu al einde seizoen

Van de hemel naar de hel. Zo moeten de afgelopen dagen gevoeld hebben voor de 18-jarige Max de Boom. Vijf dagen nadat hij zijn debuut had gemaakt in het eerste elftal van PEC Zwolle, kreeg De Boom vandaag te horen dat het seizoen voor hem ten einde is. Hij heeft zijn voorste kruisband afgescheurd.

Zaterdag maakte de aanvaller van PEC Zwolle A1 onverwacht zijn debuut in de eredivisie, nadat Jody Lukoki zich 's nachts had afgemeld bij trainer Ron Jans vanwege de geboorte van zijn kind. De Boom viel in Tilburg tegen Willem II na rust in voor Wout Brama, gaf de beslissende voorzet op spits Tomas Necid en werd kort voor tijd weer naar de kant gehaald.

Na afloop reageerde hij verrast op het bericht dat trainer Ron Jans hem mee zou willen nemen op trainingskamp deze winter. Vandaag bleek uit een MRI-scan dat De Boom afgelopen maandag tijdens de training met de Zwolse hoofdmacht zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. De Boom zal geopereerd worden.

'Ik ben Max de Boom, ik speel in de A1'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl