Herdenkingspenning voor hulpverleners MH17

Stewardessen bij de gedenkplek op Schiphol ANP

Burgemeester Weterings van Haarlemmermeer heeft herdenkingspenningen uitgereikt aan ongeveer 200 hulpverleners die zich hebben ingezet na de ramp met de MH17. Het kabinet bedankt de hulpverleners omdat zij klaarstonden voor de nabestaanden van de 298 slachtoffers.

De hulpverleners hebben na de ramp geholpen met zaken als het uitzoeken van de bagage, de organisatie van het terugbrengen van de slachtoffers en het organiseren van de nationale herdenking. In het raadhuis in Hoofddorp kregen medewerkers van onder meer Schiphol, Malaysia Airlines, politie en GGD een herdenkingspenning. 

In totaal reikt Haarlemmermeer de penning uit aan 800 mensen. 600 hulpverleners waren niet aanwezig. Zij krijgen hem op een later tijdstip. 

Duizenden penningen

Het kabinet heeft duizenden penningen laten maken voor hulpverleners en vrijwilligers in heel Nederland. De penningen worden naar hulpverlenersorganisaties gestuurd, die ze vervolgens uitreiken aan hun medewerkers. 

De herdenkingspenning is bedoeld voor mensen die in Nederland hebben geholpen. Hulpverleners in Oekraïne krijgen de penning niet. 

STER Reclame