1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

PvdA aan zet om val kabinet te voorkomen

De voltallige top van de PvdA beraadt zich op het ministerie van Sociale Zaken op een aanbod aan minister Schippers. Op die manier wil de PvdA een kabinetscrisis voorkomen.

Op het ministerie zijn onder meer vicepremier Asscher, partijleider Samsom en voorzitter Spekman aanwezig. Ook senator Linthorst, die gisteren tegen stemde, is binnen. De discussie gaat om een bijlage bij de gisteren afgeschoten wet voor een zorgpolis met beperkte artsenkeuze.

Macht van de verzekeraars

In de bijlage zou iets moeten staan over de rol van de zorgverzekeraars. De dissidente PvdA-senatoren vinden dat de macht van de verzekeraars in de plannen van Schippers te groot wordt.

De VVD, de partij van Schippers, wil vandaag nog uitsluitsel van de PvdA.

Vicepremier Asscher denkt dat er een oplossing komt voor de crisis. Wat die oplossing is, wilde hij niet zeggen. Premier Rutte wilde vandaag weinig toevoegen aan zijn uitlatingen van gisteren. "Ik wil het daarbij laten in het belang van het maximaliseren van de kansen om er met elkaar uit te komen."

Volgens Haagse bronnen zijn ook de PvdA'ers in de Eerste Kamer die gisteren tegen de wet stemden, niet uit op de val van het kabinet.

Rutte en Asscher werken aan oplossing

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl