ANP
NOS Nieuws

Demmink verliest rechtszaak tegen AD

Oud-topambtenaar van Justitie Joris Demmink heeft een rechtszaak tegen het AD verloren. De krant berichtte eerder over contacten van Demmink met een beruchte jongenspooier en Demmink eiste rectificatie en een schadevergoeding. De rechter vindt dat de krant zorgvuldig heeft bericht en geen grenzen heeft overschreden.

Het krant is tevreden over de uitspraak die de rechter nu heeft gedaan. "Het AD heeft altijd pal achter deze publicatie gestaan,'' zegt Bart Verkade namens de hoofdredactie. "Onderzoeksjournalist Koen Voskuil heeft ruim een jaar diepgravend onderzoek gedaan naar alle beschuldigingen en geruchten over de heer Demmink."

Volgens de krant is de publicatie tot stand gekomen na een jaar onderzoek. Zes bronnen hebben onafhankelijk van elkaar verklaard dat Demmink in de jaren 80 contacten had met een beruchte jongenspooier.

Verkrachting

Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek naar Demmink. De rechter bepaalde in januari dat de oud-topambtenaar moet worden vervolgd voor verkrachting. In deze zaak wordt onderzocht of Demmink in de jaren negentig twee Turkse jongens van 12 en 14 jaar oud heeft misbruikt.

Het AD heeft altijd pal achter deze publicatie gestaan.

Bart Verkade, zakelijk hoofdredacteur AD

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl