NOS Voetbal

24 oktober 2010, een zwarte bladzijde in de Feyenoord-historie

De cijfers op 24 oktober 2010

De datum 24 oktober 2010 is een van de zwartste bladzijden in de historie van Feyenoord. Het is de dag waarop de Rotterdammers met 10-0 verloren bij PSV. Ruim vier jaar later doet de inmaakpartij nog altijd veel zeer bij Het Legioen.

"Ik voel enorm veel pijn en schaamte. Feyenoord is zo’n grote club. En als je dan met 10-0 verliest, huil ik van binnen", zei Mario Been na afloop van het beschamende optreden. Hij stelde tegelijk zijn eigen functie ter discussie. Bij terugkeer in Rotterdam wachtten honderden fans de spelersbus op. Ze riepen leuzen als "ga je schamen" en "werken voor je geld".

Bij terugkeer bij De Kuip werd de spelersbus van Feyenoord opgewacht door de eigen aanhang

Feyenoord is zo’n grote club. En als je dan met 10-0 verliest, huil ik van binnen.

Mario Been

Woensdagavond gaan PSV en Feyenoord op herhaling. Oorspronkelijk stond het duel op zondag 30 november gepland, maar omdat PSV het restant van het Europa League-duel met Estoril pas op vrijdag 28 november speelde, besloot de KNVB naar een nieuwe speeldatum uit te wijken.

Sinds 2010 is er vooral in Rotterdam-Zuid het nodige veranderd. Destijds bezetten de Rotterdammers, die in financieel opzicht in zwaar weer verkeerden, een plek in de middenmoot. Nu is Feyenoord de nummer vier van de eredivisie en zijn financieel betere tijden aangebroken.

Mario Been stelde zijn eigen functie ter discussie

We liepen het stadion van PSV uit richting de bus en werden uitgelachen door de supporters van PSV.

Georginio Wijnaldum, destijds speler van Feyenoorder

Georginio Wijnaldum verdedigde in 2010 de clubkleuren van Feyenoord, tegenwoordig is hij PSV’er. Hij kan zich de bewuste dag nog goed voor de geest halen. "We liepen het stadion van PSV uit richting de bus en werden uitgelachen door de supporters van PSV."

"Dat was toch wel het ergste. Het mooie was dat we daarna op woensdag speelden en de Kuip weer helemaal vol zat. En dat je toch weer het vertrouwen van de supporters kreeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl