Geen identificaties DNA-onderzoek Watersnoodramp

Watersnoodramp in Zeeland in 1953 ANP

De politie is er niet in geslaagd de identiteit te achterhalen van 31 onbekende slachtoffers van de Watersnoodramp uit 1953. Daarom roept de politie meer nabestaanden op hun DNA beschikbaar te stellen.

Wel blijkt uit het onderzoek dat er een familieband bestaat tussen een nabestaande en een van de onbekende slachtoffers. Maar de identiteit van het slachtoffer blijft onbekend, omdat binnen de betreffende familie twee personen vermist zijn geraakt tijdens de ramp. Ook verder DNA-onderzoek kan hierover geen uitsluitsel geven. De familie is op de hoogte gebracht van de bevindingen, meldt de politie.

Vader en zoon

Ook hebben onderzoekers vastgesteld dat twee onbekende slachtoffers familie van elkaar zijn. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een vader en zoon, maar het kunnen ook twee neven zijn. Hun DNA kwam echter niet overeen met dat van nabestaanden die wangslijm hadden ingestuurd. Daarnaast staan er geen mannelijke familieleden op de lijst van vermisten.

Vorig jaar groef de politie met medewerking van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) 31 onbekende slachtoffers van de watersnoodramp op om DNA-materiaal af te nemen. Van deze slachtoffers zijn 29 begraven op Schouwen-Duivenland en twee in Goes en Reimerswaal.

De opgravingen maken deel uit van een landelijk project waarmee de politie onbekende doden die voor 2010 zijn begraven, wil identificeren met hedendaagse technieken. 

STER Reclame