Wüst voor tweede keer Sportvrouw van het Jaar

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ireen Wüst Sportvrouw van het jaar

Ireen Wüst heeft Marianne Vos opgevolgd als Sportvrouw van het Jaar. Op het NOS / NOC*NSF Sportgala ontving de 28-jarige schaatsster de prijs voor de tweede keer in haar loopbaan.

Eerder werd ze in 2006 al verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Sindsdien gingen zwemsters Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo (2x), wielrenster Marianne Vos (3x) en een snowboardster Nicolien Sauerbreij met de eretitel aan de haal.

Naast Wüst waren ook schaatsster Jorien ter Mors en de atletes Dafne Schippers en Sifan Hassan genomineerd.

Twee gouden medailles

Op de Olympische Spelen van Sotsji won Wüst dit jaar twee gouden medailles, op de 3.000 meter en op de achtervolging. Op de 1.000 meter, 1.500 meter en 5.000 meter greep ze een zilveren plak. Op drie opeenvolgende Olympische Spelen wist Wüst olympisch goud te veroveren.

Wüst werd in 2014 ook Europees- en wereldkampioen allround.

Succesvolste olympiër

De vakjury prijst Wüst als volgt: "Met haar in totaal acht olympische medailles werd ze de succesvolste Nederlandse olympiër uit de geschiedenis. Wüst was daarnaast ook nog eens oppermachtig tijdens de WK allround, waar ze haar vijfde wereldtitel veroverde."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nominaties Sportvrouw van het Jaar
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame