Succes voor Bayern, Robben en Stevens

Bayern München heeft in de Bundesliga een eenvoudige overwinning op SC Freiburg geboekt. In eigen huis werd het 2-0 voor de landskampioen.

De bezoekers groeven zich collectief in tegen de kampioen, maar een nederlaag bleek onvermijdelijk. Na een reeks mislukte aanvallen kopte Arjen Robben, na knap voorwerk van Franck Ribéry, van dichtbij de 1-0 binnen. Voor Robben was het zijn honderdste doelpunt in dienst van Bayern.

In de tweede helft verdubbelde Thomas Müller met het hoofd de score en was de buit binnen. Roman Bürki, de uitstekende Zwitserse doelman van Freiburg, voorkwam voor zijn ploeg een veel grotere nederlaag.

Stevens klopt Van der Vaart

Onderin deed het VfB Stuttgart van Huub Stevens prima zaken door Hamburger SV met 1-0 te verslaan. Florian Klein was voor rust de matchwinner. Rafael Van der Vaart was nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schitterende vrije trap spatte uiteen op de lat.