De drie deeiays die worden opgesloten ANP

Minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking heeft de eer om donderdagavond de deur van het Glazen Huis op slot te doen. Het doel van 3FM Serious Request is dit jaar geld inzamelen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in oorlogs- en conflictgebieden. 

Ploumen is zelf in Oost-Congo geweest en sprak daar met meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld  Volgens de website van Serious Request steekt minister Lilianne Ploumen maar al te graag haar handen uit de mouwen "want zij wil samen met jou zo veel mogelijk aandacht vragen en geld ophalen". 

Haarlem

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december 2014 op de Grote Markt in Haarlem. De deejays  Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Ze roepen in die week zoveel mogelijk mensen op om in actie te komen voor het goede doel. Bijvoorbeeld door tegen betaling een verzoeknummer aan te vragen. Of door een actie op touw te zetten

Vorig jaar sloot turner Epke Zonderland de deur van het Glazen Huis. Dat stond toen in Leeuwarden. 

STER reclame