AFP
NOS Nieuws

Jeb Bush zet stap richting '2016'

Jeb Bush gaat "actief de mogelijkheid onderzoeken" of hij president van de Verenigde Staten moet worden. Dat heeft hij op zijn Facebook-pagina bekendgemaakt.

Hij deed dat in een kerstboodschap aan zijn vrienden. Hij meldde verder dat hij een fijne Thanksgiving heeft gehad met familie. Daarbij heeft hij uitgebreid met zijn vrouw en kinderen gesproken over de toekomst van Amerika.

"Als resultaat van die gesprekken en ideeën over het soort leiderschap dat Amerika nodig heeft, heb ik besloten om actief de mogelijkheid te gaan onderzoeken om president van de Verenigde Staten te worden", zo schreef Bush.

Als hij zich daadwerkelijk kandidaat stelt, dan wordt hij de eerste Republikein die zich meldt voor de nominatiestrijd die in de loop van volgend jaar losbarst. Jeb Bush zinspeelde de afgelopen weken al regelmatig op een kandidatuur.

Mocht hij uiteindelijk in november 2016 winnen, dan zou hij de derde president Bush worden. Zijn vader George Herbert Walker (1989-1993) en broer George Walker (2001-2009) gingen hem voor. Jeb Bush was tussen 1999 en 2007 succesvol gouverneur van Florida dat meestal één van de sleutelstaten is bij presidentsverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl