Jordy Clasie haalt diep in blessuretijd uit voor de 2-2
NOS Voetbal

Rutten: chapeau dat 'die kleine' hem maakt

Feyenoord-AZ was een wedstrijd om van te smullen. Na een enerverend duel in de Kuip, waarin AZ met 2-0 voor kwam, stond er uiteindelijk 2-2 op het scorebord. Jordy Clasie zorgde in blessuretijd voor de gelijkmaker voor Feyenoord.

"Chapeau dat 'die kleine' hem maakt. Een echte aanvoerder", zei Feyenoord-trainer Fred Rutten na afloop over Clasie. Rutten vond dat zijn ploeg misschien wel meer verdiende. "Als je de eerste helft ziet, is een punt te weinig. We speelden echt uitstekend. Ik kwam in de rust in de kleedkamer en kon niet geloven dat het 0-2 was."

Rutten: dat die kleine hem maakt, chapeau

Als je zo dicht bij een verrassing bent, is het zuur.

John van den Brom, trainer AZ

Zijn collega John van den Brom wist wat AZ te wachten stond in de tweede helft. "Je weet dat Feyenoord gaat stormen, dat is het mooie van de Kuip. Vijf jongens van mij hadden hier nog nooit gespeeld. Ze bekenden na afloop wel onder de indruk te zijn geweest van de entourage. Als je dan zo dicht bij een verrassing bent, is het zuur. Maar ik kan mijn team niks verwijten."

Feyenoord mag zich nu gaan opmaken voor de kraker tegen koploper PSV, aanstaande woensdag. Alleen bij een overwinning mogen de Rotterdammers hoop blijven koesteren op de titel. Rutten: "Die wedstrijd, daar kijken we naar uit. Dat geeft energie aan mij en de spelers. Als we mee willen doen bij de eerste drie, moeten we winnen. Dat kan niet anders. Maar PSV is niet onoverwinnelijk."

'We zijn goed op weg'

Rentree Marcellis

AZ-verdediger Dirk Marcellis maakte na anderhalf jaar zijn rentree in de eredivisie. Een knieblessure hield hem lange tijd aan de kant. Zijn contract bij AZ liep afgelopen zomer af, maar hij mocht wel revalideren in Alkmaar. "Dit is meer dan waar ik op had gehoopt", zei Marcellis na zijn invalbeurt in de Kuip. "Het is een apart jaar geweest voor mij."

De verdediger speelt momenteel op amateurbasis voor AZ. Hij hoopt een contract in de wacht te slepen, eventueel bij een andere club. "Daar ben ik nog niet mee bezig geweest. Ik heb me eerst gefocust om weer fit te worden. We zullen wel zien wat er rond de jaarwisseling gaat gebeuren, ik sluit niks uit. Maar ik vind het belangrijk dat ik wedstrijden kan spelen, dat is de enige manier om te laten zien dat je fit bent."

Marcellis: apart jaar geweest voor mij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl