Jordy Clasie viert de 2-2 in blessuretijd

Feyenoord in extra tijd naast AZ

Feyenoord heeft aan een boeiend duel met AZ in de Kuip een punt overgehouden: 2-2. Pas in de extra tijd viel de gelijkmaker van Jordy Clasie. Door het gelijkspel is niet Feyenoord en niet AZ, maar PEC Zwolle de nieuwe nummer drie in de eredivisie.

De thuisploeg begon sterk, maar had moeite het overwicht om te zetten in kansen. Na wat Rotterdamse speldenprikjes was het plotseling raak aan de andere kant: op randje buitenspel kopte Wesley Hoedt van dichtbij de 1-0 binnen. Muamer Tankovic maakte er even later zelfs 2-0 van met een schotje uit de draai.

Eenmaal bijgekomen van de schrik deed Feyenoord er nog een schepje bovenop. Dat resulteerde in een flinke kans voor Lex Immers en een inzet van Jens Toornstra die, geschoten vanuit een moeilijke hoek, op de paal eindigde.

Grimmige sfeer

Vroeg in de tweede helft viel de aansluitingstreffer. Colin Kazim-Richards werd goed weggestuurd door Immers en de Turk schoot raak in de verre hoek. AZ-doelman Esteban ging daarbij niet helemaal vrijuit.

Kazim-Richards en Esteban speelden in de minuten die volgden opnieuw een hoofdrol. De sfeer in het veld werd grimmiger en beiden deden hun best het vuurtje nog eens flink op te stoken.

Toen de gemoederen enigszins waren bedaard, kon Feyenoord weer op zoek naar de gelijkmaker. De kansen kwamen, maar ook AZ had met enkele counters de wedstrijd al lang kunnen beslissen. In de 93ste minuut was het eindelijk een keer raak. Jordy Clasie schoot een afgeslagen bal onder Esteban door en redde een punt voor de opgeluchte Rotterdammers.